Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Miltona Glasera - donacija plakata

Izložba Miltona Glasera - donacija plakata Muzeju suvremene umjetnosti, Muzeju za umjetnosti i obrt i Udruzi bivših učenika ŠPUD-a održava se od 23. rujna do 24. listopada 2021. u prostoru MSU-a u Zagrebu.
vrijeme: 23.09.2021. - 24.10.2021.
Muzej suvremene umjetnosti prikupio je 41 plakat u razdoblju od 2017. do 2020., donacijama samog Miltona Glasera i međunarodno priznatog grafičkog dizajnera Mirka Ilića. Veliki Glaserov prijatelj Mirko Ilić (kroz Fondaciju AIC) osim donacije MSU, inicijator je i druge velike donacije Glaserovih radova, Muzeju za umjetnost i obrt i Udruzi bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU. Unutar donacije za MUO, uz 39 Glaserovih plakata, nalazi se i skupina našoj publici manje poznatih radova – oko 90 primjera vizualnih identiteta (setovi memoranduma, posjetnica, omotnica i ostalih promotivnih materijala) dizajniranih za pretežito njujorške korporacije, restorane, diskografske kuće i druge tvrtke. Donacija za UBU broji 23 Glaserova plakata koje je kreirao za škole i fakultete, među kojima najbrojnije za School of Visual Arts. Opširnije 
Zajedničkim izložbenim programom Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU, Muzej za umjetnost i obrt te Muzej suvremene umjetnosti obilježiti će godišnjicu smrti jednog od najznačajnijih i najutjecajnih svjetskih dizajnera. 
Kustosice izložbe: Kristina Bonjeković Stojković (MSU), Koraljka Vlajo (MUO), Bernarda Cesar (UBU - ŠPUD).