Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Lea Katunarića Kadelea u Sveučilišnoj galeriji

​Izložba vizualnog umjetnika Lea Katunarića Kadelea pod nazivom "Proizvodnja djetinjstva" otvara se u srijedu 27. ožujka u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, R. Boškovića 31, Split.
vrijeme: 27.03.2024. - 19.04.2024.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/Sveucilisna.galerija

Kustos izložbe je izv. prof. dr. sc. Dalibor Prančević koji će predstaviti umjetnika i njegov dosadašnji rad.

Bogati postav uključuje radove na dvije etaže Galerije, a Katunarić splitsku izložbu gradi na svom specifičnom umjetničkom scenariju, složenog konteksta uključujući, kao i dosad u svom umjetničkom radu, tematske osobne preokupacije i provokacije objedinjene u promišljenoj vizualnoj formuli.
 
„…Djetinjstvo se obično uzima sigurnim i tobože postojanim pribježištem. No djetinjstva su razna, a spona s njima, čak i ako je duboko potisnuta, ostaje permanentna. Na izložbi znakovita naslova Proizvodnja djetinjstva, LK Kadele okuplja i umrežuje nekoliko radova kao važne refleksije kojima sebi i drugima prispodobljuje vlastiti život, odnosno objedinjenu njegovu povijest i sadašnjost. Rekao bih obrise svoje simboličke biografije! On to ne radi linearno nego skokovito na način da na emotivne točke svoga djetinjstva vezuje one točke koje su mu bitno obilježile - ili usmjerile - druga životna razdoblja, od mladenaštva nadalje…“ - Iz teksta Dalibora Prančevića
 
Izložba će biti otvorena do 19. travnja 2024.