Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Lare Šebelja i Dominika Višnjića u Lovranu

Katedra za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, u suradnji s Katedrom za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, najavljuje otvorenje suradničke izložbe studenata s Akademije primijenjenih umjetnosti i povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci - „Procesi“ - u četvrtak 4. travnja u Galeriji Laurus u Lovranu, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 04.04.2024. - 27.04.2024.
mjesto: Lovran

Na izložbi djela u mediju grafike izlažu Lara Šebelja i Dominik Višnjić, alumna i student završne godine studija grafike pri APURi.
Kustosi izložbe i autori popratnih tekstova su studenti završne godine diplomskog studija povijesti umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci: Dora Križnik, Veronika Milošević, Matea Plišić, Kristina Slavulj, Nikolina Šadić, Dajana Vesić, Gracia Valent i Luka Štimac.
 
Izložba je nastala kao rezultat praktičnog rada studenata diplomskog studija povijesti umjetnosti na kolegiju „Medijacija i kritika“ pri Katedri za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnost Filozofskog fakulteta u Rijeci, pod mentorstvom red. prof. Nataše Lah i asistentice dr. sc. Nadežde Elezović u akademskoj godini 2023./24., u suradnji sa studentima te mentoricama pri Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prof. mr. art Jasne Šikanje i izv. prof. dr. art. Celestine Vičević, te u suradnji sa lovranskom Galerijom Laurus.
 
Dizajn kataloga i plakat izložbe rad je studenta Dominika Višnjića, naslovna fotografija rad je studentice Lare Šebalja, tekst kataloga potpisuje Kristina Slavlju, studentica povijesti umjetnosti.
 
Izložba se u Galeriji Laurus  može pogledati od 4. do 27. travnja 2024.