Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Joška Eterovića 'Secundum minimum' u MMSU-u

Izložba Joška Eterovića 'Secundum minimum' u MMSU-u
U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvara se 26. ožujka u 19 sati velika monografska izložba Joška Eterovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih i riječkih likovnih umjetnika.
vrijeme: 26.03.2024. - 22.05.2024.
mjesto: Rijeka
url: https://mmsu.hr/

Nakon gotovo dvadeset godina i izložbe Od Prekinute linije do Mutacija 1970. - 2006., Joško Eterović se vraća u MMSU izložbom Secundum minimum, koja će premijerno predstaviti novi istoimeni ciklus Eterovićevih slika nastalih između 2019. i 2024. godine. 

Secundum minimum označava Eterovićev povratak estetici minimalizma i optičke umjetnosti pa uz recentne slike, a u svrhu njihove kontekstualizacije u njegovom bogatom opusu, izložba u uvodnom dijelu postava predstavlja i radove kojima je periodično iskazivao inklinaciju reduktivnom stvaralačkom principu. Kompozicije su fokusirane na interakciju elementarnih geometrijskih oblika poput krugova ili elipsi i dinamizirane sofisticiranim međutonovima komplementarnih boja.

Kustos izložbe je Branko Franceschi, ravnatelj NMMU.

Izložbu zajednički organiziraju Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Nacionalni muzej moderne umjetnosti iz Zagreba. 

Više o izložbi: 
https://mmsu.hr/dogadaji/josko-eterovic-secundum-minimum/