Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Jane Dabac 'Sloboda od, sloboda za'

Otvorenje izložbe 'Sloboda od, sloboda za' umjetnice Jane Dabac održat će se u ponedjeljak 22. travnja s početkom u 19 sati u novozagrebačkoj Galeriji Spot, Ured za fotografiju.
vrijeme: 22.04.2024. - 17.05.2024.
mjesto: Zagreb

(...) Kada se vratila s umjetničke rezidencije u Kremsu 2018., Janine impresije i priče referirale su se na lakoću stvaranja i slobodu koju je iskusila - mogućnost da radi samo svoju umjetnosti (tako neuobičajena pojava za sve nas koji radimo u kulturi) rezultirala je neumornom potragom i stvaranjem. Nisam sigurna koja je kronologija nastanka, međutim dva rada prikazana u Spotu nastala su upravo u Kremsu - Crvena nit  i Intimate distance. (...) - Lana Lovrenčić
O izložbi

Prilikom otvorenja izložbe zakazano je vodstvo i razgovor s autoricom, a predavanje Lane Lovrenčić “Arhiva kao produžetak sjećanja - raditi s Petrom Dabcem” održat će se u srijedu, 8. svibnja u 19:00 sati u Galeriji Spot kao dio popratnog programa.

Izložba ostaje otvorena do 17. 5. 2024 i moguće ju je pogledati u radno vrijeme Galerije Spot (pon - pet od 16.00 - 20.00 sati ili prema dogovoru).