Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivice Šiška 'Hodočašće - 40 godina kontinuiteta' otvara se u Zaprešiću

Izložba akademskog slikara, grafičara i dugogodišnjeg profesora na ALU u Zagrebu Ivice Šiška pod nazivom 'Hodočašće - 40 godina kontinuiteta' otvara se 23. studenog u 19 sati u Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću. Izložba je posvećena povjesničaru umjetnosti Vladimiru Malekoviću.
vrijeme: 23.11.2023. - 31.12.2023.
mjesto: Zaprešić
url: https://muzej-matija-skurjeni.hr/

Slikar je samostalnu izložbu posvetio sjećanju na preminulog prijatelja, povjesničara umjetnosti, muzealca, pjesnika i istaknutog društveno-kulturnog djelatnika, Vladimira Malekovića. Ovom izložbom obilježava se 20-a godišnjica od njegove smrti.

Na izložbi naziva ˮHodočašće-40 godina kontinuitetaˮ bit će izloženo oko 40-ak novijih radova, srednjeg i većeg formata, u prizemlju i 1. etaži muzeja.. ˮPromatrana retrospektivno, višedesetljetna karijera Ivice Šiška - tijekom koje je izgradio ne samo jedinstvenu morfologiju te stoga i prepoznatljiv osobni stil, nego i uspješnu recepciju u krugovima stručnjaka kao i šire publike - pokazuje nam se kao apartno specifična, ali ujedno i reprezentativno karakteristična za sredinu kojoj pripada; dakle, kao povijest kreativnog pojedinca koja je odredila i njegovu vlastitu poziciju u sklopu suvremene hrvatske likovne sceneˮ, dio je teksta predgovora kataloga izložbe autora Nikole Albanežea, nekadašnjeg upravitelja Strossmayerove galerije starih majstora u Zagrebu, koji je prerano preminuo 2022.

Izložba je financirana zajedničkim sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zagrebačke županije i Grada Zaprešića, a moći će se pogledati do 31. 12. 2023.