Preskočite na glavni sadržaj

Izložba i predstavljanje knjige 'Muzejska tajna' autora Josipa Kralika

Predstavljanje ilustrirane knjige za djecu "Muzejska tajna" autora Josipa Kralika održat će se u petak, 16. prosinca u 18 sati. Uz predstavljanje knjige otvorit će se i izložba originala ilustracija koje su za knjigu izradili talentirani učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.
vrijeme: 16.12.2022. -
mjesto: Osijek
url: https://www.facebook.com/arheoloskiosijek/

Muzejska tajna je uzbudljiva priča o velikoj muzejskoj misteriji, nesporazumu koji je ugrozio tisućljetna prijateljstva, hrabrosti i slozi. Muzejski su se predmeti do sada obraćali samo odraslima, no sada su svoju najveću tajnu odlučili podijeliti s najmlađima.
 
Kada se ugase svjetla i zatvore ulazna vrata, u muzeju počinju živahni razgovori onih koji su do tada strpljivo šutjeli. Zvuči li ti to nevjerojatno? Sjeti se da se u muzeju ne čuvaju bilo kakvi predmeti. To su predmeti koji godinama, poneki i tisućljećima, imaju što za reći.Sve je počelo još prije šest godina, s tim nesretnim, ali mora se priznati, lijepim izložbenim postavom. U našem se muzeju dogodilo nešto što se do tada nije dogodilo ni u jednom muzeju na svijetu. Kasnije se o tome govorilo čak i u vijestima, ali novinari nikada nisu saznali pravu istinu i mnoga su važna pitanja ostala neodgovorena. No krenimo redom…