Preskočite na glavni sadržaj

'Izložba hrvatskog dizajna 21/22: Nagrađeni radovi' i izložba radova Borisa Ljubičića gostuju u Splitu

U četvrtak 9. ožujka u Multimedijalnom kulturnom centru / Domu mladih u Splitu otvaraju se dvije izložbe – Izložba hrvatskog dizajna 21/22: Nagrađeni radovi te izložba Boris Ljubičić: Slike vremena – Politika i dizajn.
vrijeme: 09.03.2023. - 25.03.2023.
mjesto: Split
url: https://dizajn.hr/

Prva izložba predstavlja izbor više od 50 najboljih hrvatskih dizajnerskih radova nastalih u protekle dvije godine, dobitnike nagrada i posebnih priznanja na nedavno održanoj bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna.

Druga je pregled radova Borisa Ljubičića, nastalih od 1970-ih do 2000-ih godina, koje povezuje tema politike, u rasponu od plakata, preko vizualnih identiteta, kampanja i objekata u javnom prostoru, do samoiniciranih projekata i novinskih tekstova.

Gostovanje obiju izložbi suorganiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Platforma 9,81 u partnerstvu s Galerijom Multimedijalnog kulturnog centra i DVK UMAS. Premda su izvorno bile postavljene odvojeno, jer je riječ o manjoj tematskoj izložbi i velikoj strukovnoj izložbenoj smotri, tematski su povezane, budući da je Borisu Ljubičiću upravo povodom HDD-ove bijenalne izložbe dodijeljena i Nagrada HDD-a za životno djelo.

Opširnije 

Facebook-događanje