Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatskih svetaca obitelji Mareković u Starom Gradu

Izložba akademskih slikara Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je 1. kolovoza u Starom Gradu na Hvaru.
vrijeme: 01.08.2022. -
mjesto: Stari Grad, Hvar
url: https://kranjcic.hr/

Izložba „’Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje su autori iz sisačkoga likovnog kruga oblikovali za 11. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja 2019. godine. Izložba je nakon Križevaca putovala u petnaestak hrvatskih sredina, a zbog velikoga interesa izložba nastavlja svoj put i 2022. godine.
Trenutačno su u Hrvatskoj postavljene čak tri izložbe iz izložbenoga ciklusa „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ koji vode Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.
Aktualna izložba Iris Mihatov Miočić postavljena je u samostanu franjevaca konventualaca u Puli, prošlogodišnja izložba Karin Grenc može se razgledati u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci, dok se u Hvaru otvara izložba kćeri i oca iz obitelji Mareković ostvarena 2019. godine.

Organizatori izložbe su dominikanski samostan sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru, Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.