Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Hrvatska arheološka baština / Croatian Archaeological Heritage gostuje u Slovačkoj

U četvrtak, 1. lipnja 2023. godine, u Palači Zichy u Bratislavi otvorena je izložba 'Hrvatska arheološka baština' / 'Croatian Archaeological Heritage' Arheološkog muzeja u Zagrebu. Otvorenje izložbe održano je u sklopu prijema u organizaciji Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici, a u povodu obilježavanja Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske, 10. obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji i 30. obljetnice diplomatskih odnosa Slovačke Republike i Republike Hrvatske.
vrijeme: 01.06.2023. -
mjesto: Bratislava
url: https://amz.hr/

Okupljenim uzvanicima obratio se Aleksandar Heina, veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj republici Aleksandar Heina i otvorio izložbu. Izložbu „Hrvatska arheološka baština“ / „Croatian Archaeological Heritage“ publika može razgledati do 10. lipnja 2023. godine  u Palači Zichy u Bratislavi.

Izložba plakata „Hrvatska arheološka baština“ postavljena je u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  i Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Na izložbi „Hrvatska arheološka baština“ povijesni spomenici i arheološki lokaliteti Hrvatske predstavljeni su na plakatima velikih dimenzija te tako posjetiteljima sugeriraju šetnju kroz hrvatsku arheološku baštinu. Izložba tematizira očuvanje nacionalne arheološke baštine, njezin značaj i ulogu u turizmu, ali i poveznicu sa zajedničkom europskom kulturnom baštinom.
 
Impresum:
Autor izložbe: Sanjin Mihelić, Arheološki muzej u Zagrebu
Tekstovi: Sanjin Mihelić, Stašo Forenbaher, Lara Černicki, Ivor Janković, Branko Kirigin, Igor Uranić
Grafički dizajn: Srećko Škrinjarić
Fotografije: Arhiv Arheološkog muzeja u Zagrebu s izložbe Arheologija I turizam u Hrvatskoj
Organizacija: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Arheološki muzej u Zagrebu
Autor fotografija Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici.