Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Grafički studio Vodnjan' u Apoteci

Otvorenje izložbe 'Grafički studio Vodnjan' održat će se u subotu, 13. kolovoza 2022., u Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost, s početkom u 21 sat. 
vrijeme: 13.08.2022. -
mjesto: Vodnjan
url: https://www.facebook.com/ApotekaProstorZaSuvremenuUmjetnost

Izložbu Grafičkog studija Vodnjan treba sagledati kao izvjesni Digest, kao prvi informativni susret s bogatim grafičkim stvaralaštvom koje je ovaj studio realizirao tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina proteklog stoljeća. Izložbeni prostor Apoteke naprosto je premalen kako bi u njemu bio prezentiran čak i manji dio bogatog sitotiskarskog stvaralaštva ovog atelijera te je odlučeno da se izloži samo uži izbor plakata (uz neke manje tiskovine) koji su autorski definirani i potpisani od ovog studija.
Grafički studio Vodnjan početkom sedamdesetih godina proteklog stoljeća osnovala su braća Armando i Licio Debeljuh kao kućnu radinost. Te godine su u svijetu i kod nas značile puni procvat sitotiskarstva koje je nudilo nove izražajne mogućnosti te se znatno mijenja i napreduje grafičko oblikovanje kao što su u tom mediju i umjetnički otisci (grafike) poprimili nova, jeftinija i dostupnija izdanja. U vrijeme kada braća Debeljuh započinju sa svojim tiskarskim i kreativnim radom, hrvatska scena grafičkog oblikovanja jača je nego ikada. (...)
Opširnije