Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Dubravka Katrapelija 'Držić i Servantes'

Otvorenje izložbe akademskog slikara Dubravka Katrapelija 'Držić i Servantes' održat će se u ponedjeljak 29. svibnja u 19 sati u Galeriji dvorane Narodnog sveučilišta „Sesvete“.
vrijeme: 29.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://ns-sesvete.hr/

Tema ove izložbe je Držić i Servantes - Mediteranski krug smijehom, što predstavlja svestranost ovog umjetnika. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški smjer, u klasi prof. Kesera i kod prof. Damjanova na temu "Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece". Veći dio svog radnog vijeka proveo je u Hrvatskom Crvenom križu kao grafički dizajner, gdje je ilustrirao i dizajnirao brojne knjige, plakate, letke i slikovnice. Osim toga, bio je vanjski suradnik mnogih izdavača te ilustrator brojnih knjiga i udžbenika.

Zadnjih petnaestak godina usmjerio se je na ilustriranje njemu dragih književnih djela, a sve je počelo Cervantesovim “Don Quijoteom”. Nakon Cervantesa “bacio” se je na našeg poznatog komediografa Marina Držića. Rad na Držićevom djelu urodio je desetogodišnjom suradnjom s Domom Marina Držića u Dubrovniku iz koje su iznikle brojne publikacije, među kojima i stripovi “Novela od Stanca” i “Dundo Maroje”. Desetogodišnja suradnja s Domom Marina Držića okrunjena je prošle godine u ožujku samostalnom izložbom u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku. Uz Drzića i Cervantesa kojima je stalno zaokupljen, upustio se je i u likovnu interpretaciju poezije Drage Gervaisa.
Trenutno radi kroz obrt Atelier Kastrapeli i član sam Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

FB stranica umjetnika