Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Berte Miloš: "Serafsko cvijeće"

Izložba dubrovačke umjetnice Berte Miloš "Serafsko cvijeće" održava se od 27. srpnja do 4. kolovoza 2021. u Art radionici Lazareti (lađa X). U sklopu izložbe održat će se i radionica izrade tapiserija i tkanja na okviru.
vrijeme: 27.07.2021. - 04.08.2021.
url: http://www.arl.hr/

Naziv izložbe "Serafsko cvijeće" dolazi od naziva malog molitvenika franjevačkog laičkog bratstva; a autorica izlaže niz ručno izrađenih tapiserija. Tapiserije su tkane na okviru, u formatu 36 x 28 cm, kliječanom tehnikom, na način da se osnova ne vidi jer je prekriva potka, osim kad u tapiseriju umjetnica utkiva kamenice. Materijal koji koristi je špag, bambus, a školjke su s plaže u Štikovici.

Broj polaznika radionice je ograničen. Radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima od 18 do 20 h od 27. srpnja. Na radionici će se tkati špagom, a imamo i pamučni konac za tkanje mekanih uporabnih predmeta. Posebna gošća bit će Tamara Paraker Kecman koja će polaznicima pokazati tehniku tkanja keper uzorka. Prijave na radionicu izrade tapiserija i tkanja na okviru: arl@arl.hr ili u inbox @ARL.Dbk

Izložba se može pogledati do 4. kolovoza; svakog radnog dana od 12 do 21 sat.