Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Barbare Cetina: 'Upoznaj samoga sebe'

Otvorenje samostalne izložbe Barbare Cetina naziva 'Upoznaj samoga sebe' održat će se u srijedu, 25. svibnja u 20 sati, u galeriji HDLU-a Istre. Radovi će se moći pogledati do 20. lipnja.
vrijeme: 25.05.2022. - 20.06.2022.
mjesto: Pula
url: https://www.hdluistre.hr/

Autorica o izložbi:
Ciklus radova nastalih u vremenskom periodu od sedam godina predstavljaju umjetnost kao medij i sredstvo komunikacije umjetnice sa samom sobom, ali i sa svijetom koji nas okružuje. Svima je poznato kako umjetnik u svaki rad utka dio sebe, ali koje lice će pokazati? Veselo in dopadljivo svima ili ono lice koje je neistraženo, koje možda ne (pre)poznaje niti umjetnik sam?
Već kroz prve radove dalo se naslutiti kako prilikom stvaranja boje nestaju i blijede, a u fokus dolazi slojevitost, reljefnost, redanje pojedinih elemenata prikupljenih iz nereda.
Umjetnost ovdje daje odgovor na vlastito unutarnje pitanje – zašto me privlači kaos? Staro, odbačeno, izgužvano, požutjelo – fragmenti odbačene povijesti koji u sebi imaju već upisano značenje koji će činiti novu cjelinu, novi sklad nesavršenih jedinica. Ponekad cjelina predstavlja sintezu sastavljenu od kolaža (naizgled) nespojivih predmeta, koji na koncu stvaraju sinergiju, novi smisao i novi život. (...) - Barbara Cetina

Snimke otvorenja i postava izložbe bit će dostupne na internetskim platformama HDLU-a Istre.

Facebook-događanje