Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ane Kuzmanić - 'Divlji rast'

Izložba Ane Kuzmanić pod nazivom 'Divlji rast' održava se od 25. studenoga do 20. prosinca u zagrebačkom prostoru BAZA, na lokaciji Nova cesta 66.
vrijeme: 25.11.2022. - 20.12.2022.
mjesto: Zagreb
Izložba “Divlji rast” temelji se na istraživanju zapuštenih trešnjevačkih zemljišta, parcela u pauzi između rušenja i izgradnje, na kojima je umjetnica Ana Kuzmanić pronašla preko 100 različitih vrsta samoniklog bilja. Dio njih spada u kategoriju takozvanih autohtonih vrsta, no većina ih se smatra invazivnim ili stranim. U 18 kolaža koje predstavlja na izložbi, umjetnica koristi herbarijske prikaze biljaka koje su rasle na parceli nekadašnje svilane u Adžijinoj ulici, kao i dokumentarne fotografije koje je snimila na istoj lokaciji netom nakon rušenja ostataka tvornice, te ih preklapa s izabranim artefaktima iz virtualnog fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka.
Riječ je arhivu koji nastaje prilozima stanovnika kvarta i bilježi povijesti njegove izgradnje i modernizacije, ali i socijalizacije i svakodnevnog života. 

kuriranje i organizacija: Ana Kutleša / BLOK
dizajn postava i vitrina: Roberta Bratović i Nina Bačun / OAZA
dizajn promotivnih materijala: Zoran Đukić, Hrvoje Živčić i Neva Zidić

Izložba je dio projekta “Muzej susjedstva Trešnjevka - živa baština” koji financira Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.
Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.