Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Andree Resner: "Rhymes of the White Crow: the Epilogue"

Izložba ''Rhymes of the White Crow: the Epilogue'' multimedijalne splitske umjetnice Andree Resner održava se od 29. srpnja do 15. kolovoza 2021. u Salonu Galić.
vrijeme: 29.07.2021. - 15.08.2021.
url: http://hulu-split.hr/

Andrea Resner se kroz multimedijalni pristup bavi narativima snova, traume i žene, s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima. Djeluje na područjima eksperimentalnog filma i animacije, fotografije, crteža, prostorne instalacije, street arta i poezije.

Iza sebe ima desetke samostalnih i grupnih izložbi, dva filma, te ostale projekte među koje se ubrajaju i poetsko multimedijalne radionice dekonstrukcije identiteta. „Rhymes of the White Crow” njen je diplomski, te ujedno i prvi službeni film. Do sada je prikazan na nekoliko filmskih festivala u Hrvatskoj i svijetu, a na Split film festivalu 2020. dobio je nagradu „Ivan Martinac” za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika.
Proširujući medij filma i ovom multimedijalnom izložbom izlazeći iz njega, autorica priču razlaže na elemente koji uključuju crteže i prostorne instalacije.
 
Kustosica izložbe: Jasmina Šarić.