Preskočite na glavni sadržaj

Izložba - 90-e: Ožiljici / 90s: Scars

Izložba '90-e: Ožiljici' / '90s: Scars' otvara se 27. srpnja 2021. u MMSU – Muzeju moderne i suvremene umjentosti, Rijeka, u organizaciji Instituta za suvremenu umjentost, Zagreb, i riječkog MMSU-a.
vrijeme: 27.07.2021. - 27.09.2021.


Umjetnici: Maja Bajević (BA), Emese  Benczúr (HU), Luchezar Boyadjiev (BG), Catalina Bucos (MD), Boris Cvjetanović (HR), Jiri Černický (CZ), Vlasta Delimar (HR), Ivan Faktor (HR), Alban Hajdinaj (AL), Albert Heta (KS), Lukáš Jasanský & Martin Polák (CZ), Kai Kaljo (EE), Oleg Kulik (RU), LED Art (RS), Antun Maračić (HR), Yerbossyn Meldibekov (KZ), Ilona Németh (SK), Dan Perjovschi (RO), Tadej Pogačar (SI), Kiril Prashkov (BG), RIGUSRS – Alenka Pirman, Vuk Ćosić, Irena Woelle (SI), Alexandr Roitburd (UA), Arsen Savadov (UA), Gentian Shkurti (AL), Nebojša Šerić Šoba (BA), Grupa ŠKART (RS), Slaven Tolj (HR), Igor Toševski (MK), Gyula Varnai (HU), Vadim Zakharov (RU).

'Radovi na izložbi 90e: Ožiljci govore o ikonama tranzicije, sili novih moći, korupciji i kriminalu, ratovima i strahovima, položaju i ulozi žena u društvu, novim brzorastućim nacionalizmima, prisilnim migracijama i novostvorenoj mobilnosti, privatizaciji javnog prostora i društvenog kapitala, novonastalim kulturnim sustavima i promjenama položaja umjetnika, siromaštvu, nestanku socijalne sigurnosti, i još koječemu što je obilježilo devedesete i ostavilo ožiljke na društvenom i osobnom tkivu pojedinca. Bilo da govore kritički, cinički ili humorno, bilo da koriste konvencionalne ili nove medije, i bilo da nastupaju izravno ili neizravno, diskretno ili glasno, predstavljeni radovi pričaju o vremenu i kako smo ga kao društvo doživjeli i preživjeli, te o neizbrisivim tragovima koje je to vrijeme ostavilo.'

Kustos: Janka Vukmir.

Dodatne informacije:
institute.hrFB događanje
mmsu.hrFB događanje