Preskočite na glavni sadržaj

Izdana digitalna publikacija 'Stručna događanja 2023. u Arheološkom muzeju u Zagrebu'

Izdana digitalna publikacija 'Stručna događanja 2023. u Arheološkom muzeju u Zagrebu'
Arheološki muzej u Zagrebu izdao je digitalnu publikaciju 'Stručna događanja 2023. u Arheološkom muzeju u Zagrebu'. Publikacija je osvrt na četiri panela koja su se održala u sklopu istoimenog programa.

Digitalna publikacija sadrži sažetke četiri panela zajedno s poveznicom na snimku svakog panela na Youtube kanalu

E-izdanje publikacije u pdf formatu može se preuzeti na mrežnoj stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu, na poveznici www.amz.hr. Urednica e-knjige je Zorica Babić.




Program "Stručna događanja 2023. u Arheološkom muzeju u Zagrebu" osmišljen je za potrebe nove muzeološke koncepcije stalnog postava Arheološkog muzeja u Zagrebu koji uključuje razne metode tzv. prethodne evaluacije posjetitelja. U tu svrhu, održana su četiri panela na različite teme i sa stručnjacima iz različitih područja.

Svrha programa "Stručna događanja 2023. u Arheološkom muzeju u Zagrebu" jest uključivanje sudionika (publike) u čitav kreativan proces kako bi u suradnji sa stručnjacima nalazili nove načine vizualizacije muzejskog postava.

Cilj ovakvog pristupa nije samo stvaranje novih ideja u poluotvorenom procesu, već i pozicioniranje Muzeja kao mjesta kreativnosti i inovacije te arheološke baštine kao izvora inspiracije.
 
Program Stručna događanja AMZ 2023. sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.


Objava: Prosinac 2023.