Preskočite na glavni sadržaj

Izbor kratkih filmova Ane Hušman i Dani srpske kulture u Dokukinu KIC

U suradnji s Restartovom Školom dokumentarnog filma, Dokukino KIC u utorak, 15. studenog, ugošćuje svestranu umjetnicu i predavačicu Anu Hušman koja će uz izbor kratkih filmova približiti svoj radni i kreativni proces. Na programu su četiri filma koji ulaze u prostor dnevne sobe i postepeno grade narative o događajima koji su se u njemu odvili (ili nisu).
vrijeme: 15.11.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://dokukino.net/

U petak, 18. studenog, prikazuje se i vizualno-glazbena epopeja Ennio o neponovljivom maestru Morriconeu, skladatelju mnogih nezaboravnih filmski skladbi, među kojima je i ona za 'Dobar, loš, zao'.
 
Dani srpske kulture gostuju u Dokukinu KIC uz program posvećen novom srpskom dokumentarnom filmu čiji autori elaboriraju politiku kao filmsko mišljenje te pokazuju kako filmski prikazati i snimiti proces osvješćivanja. U sklopu programa koji je kurirala voditeljica kina Dina Pokrajac prikazat će se četiri recentna, vrlo posebna i različita filma: 'Duga resa', 'Rampart', 'Koreni' i 'Pejzaži otpora' uz gostovanje beogradskog kolektiva Škart.
 
Dani srpske kulture održavaju se od 7. 11. do 10. 12. na nizu gradskih lokacija u organizaciji SKD Prosvjeta. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a suorganizatori programa su Restart i Kulturno informativni centar.