Preskočite na glavni sadržaj

Izbor filmova Filmsko-kreativnog studija VANIMA u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović Varaždin

Filmsko-kreativni studio VANIMA i Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' Varaždin organizatori su projekcije, odnosno filmske večeri posvećene varaždinskim dječjim animiranim filmovima nastalim u proteklih tridesetak godina, što će u srijedu, 24. studenoga, biti održana u knjižnici na Franjevačkom trgu u Varaždinu.
vrijeme: 24.11.2021. -
mjesto: Varaždin
url: http://www.vanima.hr/

Riječ je o jednom u nizu programa kojima VANIMA ove godine obilježava 35 godina rada. Filmsko-kreativni studio VANIMA bavi se stvaranjem animiranih filmova s djecom i mladima, a s radom je počeo 1986. godine. Od tada do danas više od 400 članova izradilo je tristotinjak filmova tijekom redovnih grupa koje prate školsku godinu, a još najmanje toliko djece i mladih sudjelovalo je u radioničkim programima VANIME.
 
Projekcija će u srijedu započeti upravo jednim od radioničkih filmova- filmom pod nazivom „Knjige bez brige“, što je i logično  s obzirom podatak da su počeci VANIME vezani uz Gradsku knjižnicu i čitaonicu "Metel Ožegović" u čijem je dječjem odjelu udruga dugo vremena djelovala, te na činjenicu da je upravo 2021. Godina čitanja u Hrvatskoj. Kombinacija animacije dječjih crteža i piksilacije na duhovit i zanimljiv način govori o čitanju i knjigama, a film je ovoga ljeta napravila skupina djece početnika. Projekcija će biti nastavljena kraćim izborom starijih i novijih animiranih filmova koji osim o raznovrsnim filmskim pristupima, tehnikama animacije i vizualnog mišljenja, istovremeno i na zanimljiv način govore o svemu što su Vanimatori tijekom proteklih 35 godina proživljavali. Početak filmskog programa u gradskoj knjižnici bit će u 18 sati.
 
Događaj će se održati prema svim važećim epidemiološkim mjerama.