Preskočite na glavni sadržaj

Izabrane najbolje kratke priče na kreativnom natječaju za Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica

Stručno povjerenstvo za odabir najbolje kratke priče na kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica na ovogodišnju temu 'Pravda i nepravda u Koprivnici' u sastavu Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica Povjerenstva) odabralo je najbolje kratke priče.
vrijeme: 21.09.2022. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Prvo mjesto i nagrada pet knjiga Naklade Ljevak prema osobnom odabiru nagrađenog: 
Nikolina SABOLIĆ iz Koprivnice za priču Stol
Drugo mjesto i nagrada četiri knjige Nakladničke kuće „Znanje“  prema odabiru sponzora:
Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnički proces
Treća mjesto i nagrada tri knjige Nakladničke kuće „Šareni dućan“ prema osobnom odabiru nagrađenog:
Luka KATANČIĆ iz Koprivnice za priču Ennui
Treće mjesto i nagrada tri knjige Nakladničke kuće „Šareni dućan“ prema osobnom odabiru nagrađenog:
Mia PROVIĆ iz Zagreba za priču Emil i detektivi
 
Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 5. 10. 2022. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel 2.kat).
 
Uz odabir najboljih priča za prvo i drugo mjesto Povjerenstvo je za treće mjesto odabralo dvije priče, a što je dvjema ravnopravnim nagradama podržao i sponzor „Šareni dućan“.
 
Na četvrti kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pod nazivom „Pravda i nepravda u Koprivnici“, koji je bio raspisan od 15. 6 – 31. 8. 2022. pristiglo je osamnaest priča različitih žanrova, zanimljivih pristupa i kreativnih obrada zadane teme. Šesnaest priča koje odgovaraju uvjetima natječaja pristigle su iz Zaprešića, Zagreba i Koprivnice.
 
Tema ovogodišnjeg  kreativnog  natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik  kulturnog turizma u Koprivnici.

Ovogodišnji natječaj posvećen je Nini Tadić, prof., nedavno preminuloj članici povjerenstava za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja.