Preskočite na glavni sadržaj

Iz perspektive Kuće - zvučni zapis za gledanje

Iz perspektive Kuće - zvučni zapis za gledanje
Projekt 'Iz perspektive Kuće - zvučni zapis za gledanje', autora Jerka Marčića, audiovizualna je biografija jedne kuće sazdana od političkih, socioloških i osobnih zbivanja u kući proteklih 80 godina. Kuća je bila važno središte kotara i ispunjavala je razne funkcije, katkad po želji vlasnika katkad po potrebi zajednice. Upravo zbog svoje višestrukosti i prilagodljivosti, ta kuća nikad nije bila samo građevina, objekt, zgrada, ona je prije svega bila središte društvenog života i dom - Kuća.
Audiovizualni rad nastaje kao svojevrsni nastavak i umjetnički komentar na arhitektonsku radionicu “Iz perspektive Kuće” održanu prošle godine uz pomoć i veliku suradnju zajednice koja je Kuću koristila na razne načine u njezinim raznim fazama. Koristeći dokumentarne materijale prikupljene tijekom radionice, te tretirajući svoje doživljaje kuće i interpretacije njene povijesti jednako važnima, kreirali smo introspektivni radio feature koji se sluša dok se pogledom luta i pluta po Kući s namjerom da Kuću predstavimo onako kako je mi vidimo i onako kako bismo mi s njom živjeli. Danas se ona zove Kuća Klajn, jedinstveni inkluzivni prostor boravka, kreacije i izvedbe, koji isto tako namjerava ostati dijelom zajednice, za zajednicu i sa zajednicom.
 
Autor i izvođač: Jerko Marčić
Dramaturginja: Ivana Vuković
Snimateljica: Dinka Radonić
Tehnička realizacija: Dunja Bovan
Stručna suradnica: Tea Truta
Produkcija: Jerko Marčić i udruga Kućni kolektiv
 
Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH kroz Javni poziv za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.