Preskočite na glavni sadržaj

Ivan Ivezić: Tihi obrt – Retrospektiva grafičkih radova 1967. – 1997. 

Otvorenje izložbe 'Ivan Ivezić: Tihi obrt – Retrospektiva grafičkih radova 1967. – 1997.' održat će se ​u četvrtak, 19. svibnja u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu. 
vrijeme: 19.05.2022. - 10.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://dizajn.hr/

Riječ je o prvom izložbenom pregledu djelovanja Ivana Ivezića, najproduktivnijeg domaćeg dizajnera omotnica vinilnih ploča koji je za diskografsku kuću Jugoton (današnji Croatia Records) od 1960ih do 1990ih oblikovao nosače zvuka s kojima su odrastale generacije.

(…) Postav Tihog obrta, prve i jedine retrospektive obzirom na dostupnost materijala, podijeljen je u šest segmenata. Predstavljene su omotnice ploča (domaći program Jugotona te licencna izdanja s varijacijama koje su unikatne u svijetu i tražene kod kolekcionara vinila), popratne reklamne materijale za glazbena izdanja (letci, posteri, naljepnice), fotografije Ivana Ivezića korištene za omote ploča (serije koje pokazuju put od fotografije do omota), potom odbijena grafička rješenja urednika Jugotona, segment privatnih obiteljskih fotografija koje su poslužile kao objekti za omote, filmski plakati reduciranih tehnika sitotiska za Filmoteku 16, stripovi iz produkcije GTS Mauri koje crtao Ivezić, te vlastiti crteži korišteni za ovitke. Opširnije→

Kustos izložbe je Željko Luketić s asistentom Lerijem Ahelom.