Preskočite na glavni sadržaj

'Interaktivna mapa Hrvatske - digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni'- online tribina

'Interaktivna mapa Hrvatske - digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni'- online tribina
Online tribina 'Interaktivna mapa Hrvatske-digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni', koja će se održati 30. travnja na Zoom platformi, odvija se u sklopu programa 'UPUH online - Susreti koji nedostaju'. Tribine okupljaju članove udruge, stručnjake plesne i izvedbenih umjetnosti i šire zainteresirane javnosti oko relevantnih tema vezanih za suvremenu plesnu scenu.
Kroz tribine organizatori žele otvoriti razgovore koje prepoznajemo kao “razgovore koji nedostaju” te potaknuti dijalog oko aktualnih pitanja struke.
 
Izrada same mape potaknuta je s idejom mapiranja trenutnog stanja aktivne i raznolike suvremene hrvatske plesne scene.
 
Ideju, sadržaj i  Interaktivnu mapu suvremene plesne scene predstavit će Mia Kevo i Melita Spahić Bezjak.
 
Izrada interaktivne mape na postojećoj službenoj web stranici udruge omogućavat će jednostavni pregled svih aktera i događanja na plesnoj sceni.
 
Ideja je objediniti radne, produkcijske, edukacijske i prezentacijske uvjete rada i djelovanja te inicijative u Hrvatskoj.
 
Namjera je objediniti i prikazati na jednom mjestu sve resurse, koji će nadamo se potaknuti umrežavanja a time i omogućiti vidljiviju plesnu zajednicu, kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou.
 
Projekt se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.
 
Točan termin održavanja tribine: 30. travnja u 17 sati na Zoom linku https://us06web.zoom.us/j/84613468950

Interaktivna mapa bit će dostupna na službenoj web stranici "Udruge plesnih umjetnika Hrvatske- UPUH".