Preskočite na glavni sadržaj

INmusic festival se neće održati ove godine

Zagrebački INmusic, jedan od najvećih hrvatskih glazbenih festivala, ove se godine neće održati, objavio je organizator festivala na društvenim mrežama u ponedjeljak, 13. veljače 2023.
vrijeme: 13.02.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/INmusic.festival/

“Dali smo najbolje od sebe da festival dočekamo ove godine, no nažalost moramo obavijestiti kako se INmusic festival neće moći održati 2023.”, stoji u objavi.
 
Kao i proteklih 17 godina organizatori su se, kažu, trudili te uložili mnogo u festival kako bi on bio na prepoznatljivoj razini međunarodnog programa i kvalitete produkcije koju smatraju da njihova publika zaslužuje.
 
Tekuće posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i generalnog osjećaja nesigurnosti koje mnogi osjećaju u svojim svakodnevnim životima rezultirali su uvjetima koji ne dopuštaju da se potpuno neovisan glazbeni festival poput INmusica održi, poručili su.
 
U trenutnim okolnostima, dodaju, nije moguće isporučiti najbolji mogući međunarodni festival glazbe uživo za cijenu karte određenu u skladu s financijskim ograničenjima lokalne publike.
 
Ne želeći se odreći ni jednog principa koje INmusic čine onim što jest, te poštujući potporu i prisutnost kojom je publika od 2006. omogućila festivalu da raste i razvija se svakim izdanjem, organizatori su odlučili kako je najbolje fokusirati se na preduvjete potrebne za stabilan kontinuitet INmusic festivala u budućnosti.
 
“Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. i da ćemo biti u mogućnosti podijeliti njegove datume s vama u narednim mjesecima."
 
Izvor: Hina