Preskočite na glavni sadržaj

INmusic festival postaje dio inovativnog školskog programa

Oko 90 učenika koji pohađaju izborni predmet 'Škola i zajednica' sudjelovat će na ovogodišnjem INmusicu kako bi doživjeli festivalsku atmosferu, upoznali se s glazbenim žanrovima i umjetničkim izrazima, razmjenjivali ideje i raspravljali o važnim društvenim temama, izvijestio je festival.
vrijeme: 24.06.2024. - 26.06.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.inmusicfestival.com/

To će im također omogućiti da iskuse organizaciju festivala i steknu praktična iskustva te razvijaju vještine kritičkog razmišljanja, komunikacije i timskog rada, stoji u priopćenju INmusic festivala.
 
Organizatori navode da tako ove godine festival postaje više od glazbenog događaja, pretvarajući se u platformu za učenje, rast i aktivno sudjelovanje u izgradnji boljeg društva gdje će se učenicima programa Škola i zajednica pružiti prilika da se upoznaju s organizacijom i logistikom jednog od najvećih glazbenih događaja u regiji.
 
Škola i zajednica (ŠiZ) je inovativni program građanskog odgoja i obrazovanja koji učenicima srednjih škola nudi jedinstveno iskustvo učenja kroz aktivno sudjelovanje u zajednici.
 
Cilj mu je promijeniti perspektivu o građanskom odgoju i obrazovanju kroz približavanje škole zajednici i obrnuto.
 
Program se temelji na ideji da je za ostvarivanje osobne i društvene dobrobiti kod učenika nužno razvijati znanja, vještine i stavove o važnosti povezanosti u zajednici i aktivnog djelovanja pojedinaca.
 
Učenici u sklopu predmeta samostalno istražuju i pronalaze rješenja za probleme u svojoj zajednici, razvijajući tako vrijedne vještine kritičkog razmišljanja, suradnje i aktivnog građanstva.
 
Provodi se u 70 srednjih škola, a pohađa ga više od 1600 učenika širom zemlje.
 
Predmet su osmislili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci i Prva riječka hrvatska gimnazija. (Hina)
 
Više: INmusic festival postaje dio inovativnog školskog programa! | Vijesti | INmusic festival