Preskočite na glavni sadržaj

III. Zrinijada u organizaciji Hrvatskog povijesnog muzeja

U srijedu, 31. svibnja, od 11 do 16 sati, u Muzeju Međimurja Čakovec održat će se III. Zrinijada – natjecanje učenika hrvatskih osnovnih škola koje baštine Zrinske, u znanju o povijesti obitelji Zrinski.
vrijeme: 31.05.2023. -
mjesto: Čakovec
url: https://www.hismus.hr/hr/

Hrvatski povijesni muzej, kao organizator i Muzej Međimurja Čakovec kao suorganizator i domaćin Zrinijade drugu godinu za redom, za sudionike natjecanja su priredili edukativni kviz i natjecanje u znanju o obitelji Zrinski uz svečano proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada. Stari grad Zrinskih u središtu grada Čakovca, u kojemu danas uspješno djeluje Muzej Međimurja Čakovec, pokazao se kao najbolje moguće mjesto za organizaciju Zrinijade, a koji svojim ambijentom daje dodatni poticaj mladim natjecateljima u znanju o hrvatskoj velikaškoj obitelji Zrinski. Podsjećamo, 2021. je održana I. Zrinijada povodom obilježavanja velikih jubileja Petra Zrinskog. Ista je održana mrežnim putem uslijed pandemijskih uvjeta, a u njoj je sudjelovalo devet timova natjecatelja. U prošlogodišnjoj II. Zrinijadi sudjelovalo je osam timova natjecatelja, dok u ovogodišnjoj, III. Zrinijadi sudjeluju četveročlani timovi učenika i mentora iz trinaest osnovnih škola: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca, OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka, OŠ Konjščina, OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca, OŠ „Petar Zrinski“ iz Čabra, OŠ „Petar Zrinski“ iz Jalžabeta, OŠ Podturen, OŠ Štrigova, OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca  i OŠ „Slava Raškaj“ iz Ozlja, koji su ujedno branitelji prošlogodišnjeg naslova prvaka. 
 
Impresum III. Zrinijade
Organizator: Hrvatski povijesni muzej
Suorganizator i domaćin: Muzej Međimurja Čakovec
Autorica: Jelena Roboz, prof., viša kustosica pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja
Koordinatori: Milivoj Dretar, prof., učitelj povijesti i geografije OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet, Jelena Roboz , prof., viša kustosica pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja
Stručni suradnici: dr. sc. Ines Virč, kustosica, voditeljica Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja Čakovec, Leon Bošnjak, kustos Hrvatskog povijesnog muzeja, Red Čuvara grada Zagreba
Vizualni identitet Zrinijade: Ana Filep, viša kustosica Hrvatskog povijesnog muzeja
Grafičko oblikovanje i priprema za tisak: Maja Karić
 
Sponzori:
Izdavačka kuća Meridijani
Naklada Ljevak d.o.o.
Školska knjiga d.d.
 
Edukativno – pedagoški program Hrvatskog povijesnog muzeja „Zrinijada“  i ove je godine podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH.
 
Više o I. i II. Zrinijadi možete pronaći na www.hismus.hr, a o pobjednicima i rezultatima III. Zrinijade obavijestit ćemo Vas naknadno.