Preskočite na glavni sadržaj

'Igrom kroz knjigu' u KGZ-u

Književni program, radionica i igraonica 'Igrom kroz knjigu', koji se provodi u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba, ovoga će se tjedna održati u Knjižnici Savski gaj i Knjižnici Kajfešov brijeg.
vrijeme: 10.04.2024. - 12.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://sezam.hr/

Igrom kroz knjigu - Mili i Titi upoznaju Hrvatsku održat će se 10. travnja u KGZ - Knjižnica Savski gaj za predškolsku grupu DV Remetinec i prvi razred OŠ Savski gaj. Uz dvojezičnu hrvatsko-španjolsku slikovnicu, s djevojčicom Mili i ptičicom Titi putovat će se Hrvatskom i upoznati se s ljepotama Dalmacije, Istre, Slavonije, Hrvatskog zagorja, Zagreba…. U maloj radionici španjolskoga jezika učit će se španjolski jezik, u kreativnoj radionici izrađivati ptičica Titi te odigrati zanimljive igre prema knjizi. U programu sudjeluju autori knjige Matija Jerković i Camila Docampo.
 
Igrom kroz knjigu - Ja, Marko Polo održat će se 12. travnja u KGZ - Knjižnica Kajfešov brijeg za učenike OŠ Medvegrad. Uz dvojezičnu hrvatsko-kinesku slikovnicu o Marku Polu krenut će se na put svile, odigrati igra pitanja i zagonetki Škrinjica s blagom, izrađivati papirnati brodovi i odigrati igru kineskim štapićima. Uz igru Put oko svijeta naučit će se mnoge zanimljivosti o svijetu i putovanjima. U programu sudjeluje prevoditelj knjige Adama Agičić.
 
Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba - Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2024. godinu.