Preskočite na glavni sadržaj

Ideš na promociju? – književna tribina u Đakovu

U četvrtak, 16. rujna, u 18 sati, u dvorištu Kuće Reichsmann u Đakovu održat će se druženje s autoricama Lidijom Deduš i Tanjom Stupar-Trifunović. Predstavit će se njihovo stvaralaštvo, a fokus će biti na Lidijinoj posljednjoj zbirci poezije 'Razglednice iz prašnjave republike' te Tanjinom romanu 'Otkako sam kupila labuda'.
vrijeme: 16.09.2021. -
mjesto: Đakovo
url: https://www.facebook.com/djknjiznica/

Lidija je uživo s nama, Tanja se pridružuje online. Moderatorica je Marta Džaja. O kakvom je konceptu ovoga puta riječ? Dođite i provjerite sami!
 
O autoricama:
 
Lidija Deduš rođena je 1977. godine. Autorica je zbirki poezije Apatridi i ostale čudne ličnosti (nagrada za prvu zbirku na natječaju Trgni se! Poezija! nakladničke kuće Treći Trg, Beograd, 2018.) i Ništa od najavljivanog kraja svijeta (Treći Trg, Beograd, 2019.). Pjesme i kratke proze objavljivane su joj u različitim časopisima i u emisijama Hrvatskoga radija, a poezija joj je prevođena na engleski i grčki. Razglednice iz prašnjave republike njena je treća zbirka, za koju je 2019. dobila nagradu Post Scriptum za književnost na društvenim mrežama.
 
Tanja Stupar Trifunović rođena je u Zadru 1977. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci. Objavila je pet knjiga poezije, knjigu priča i dva romana. Prevođena je na engleski, španjolski, bugarski, mađarski, njemački, poljski, slovenski, makedonski, češki, danski i francuski. Dobitnica je više nagrada za poeziju i prozu, između ostalih i nagrade Europske unije za književnost (EUPI) 2016. godine za roman »Satovi u majčinoj sobi«. Živi i radi u Banjaluci.
 
Organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i ARLA udruga za promicanje urbane kulture