Preskočite na glavni sadržaj

ICTM Study Group on Music, Gender and Sexuality najavljuje 11. simpozij

Jedanaesti simpozij Studijske skupine za glazbu, rod i seksualnost Međunarodnog savjeta za tradicijsku glazbu (ICTM Study Group on Music, Gender and Sexuality) održat će se od 24. do 28. rujna 2021. u hibridnom obliku na Muzičkoj akademiji i putem Zoom platforme, u suorganizaciji Odsjeka za muzikologiju Muzičke akademije u Zagrebu i Instituta za etnologiju i folkloristiku.
vrijeme: 24.09.2021. - 28.09.2021.
url: https://ictmmgszagreb2021.wordpress.com/
Studijska skupina utemeljena je 1985. godine s ciljem boljeg razumijevanja prepletenosti glazbe i glazbovanja s diskursima i praksama rodnih kategorija, uloga, identifikacija i odnosa u različitim društvenim, kulturnim i političkim sustavima. Djeluje u okviru Međunarodnog savjeta za tradicijsku glazbu / International Council for Traditional Music (ICTM) najstarije i najveće etnomuzikološke i etnokoreološke organizacije u svijetu.
Tridesetak sudionika iz raznih dijelova svijeta ove će godine predstaviti recentna istraživanja koja propituju teorijska, istraživačka i aktivistička čvorišta glazbe, roda i seksualnosti u povezanosti s trima središnjim temama skupa: intersekcionalnost roda i drugih društvenih kategorija; načini pružanja otpora putem glazbe; te glazbeni odgovori na desni populizam.
Pristup praćenju simpozija slobodan je za sve zainteresirane.
Za praćenje simpozija putem Zoom platforme potrebna je registracija.