Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatskom radijskom dokumentarcu srebrni mikrofon u New Yorku

Dokumentarna drama Hrvatskog radija 'Dan kojega neću za cijeli život zaboraviti' autora Đina Đivanovića osvojila je drugu nagradu 'Srebrni mikrofon' na Festivalu u New Yorku, koji se u radiofonijskim krugovima smatra najvažnijim događajem te vrste u svijetu.
vrijeme: 13.10.2021. -
url: https://magazin.hrt.hr/

"Dan kojeg neću za cijeli život zaboraviti" priča je o Carpathiji, brodu najpoznatijem po tome što je sudjelovao u neizvjesnom spašavanju brodolomaca s Titanica.
 
Zlatni mikrofon u kategoriji povijesnog radijskog dokumentarca pripao je emisiji "Stuff the British Stole" australske kuće ABC Radio, a među deset finalista u toj su se kategoriji za "Best Radio Award" natjecala još četiri irska dokumentarca, dva britanska te po jedan novozelandski, švedski i hrvatski.
 
Svečanost dodjele nagrade, koju uručuje međunarodni stručni ocjenjivački sud u čijemu je sastavu preko stotinu vrhunskih radijskih profesionalaca s najuglednijih svjetskih radijskih postaja, počela je u ponoć po srednjoeuropskom vremenu i odvijala se virtualno. Opširnije na www.hrt.hr!