Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatsko društvo pisaca i platforma 'Poetski tren' zajedničkim programom u Mjesecu hrvatske knjige

Hrvatsko društvo pisaca i platforma 'Poetski tren' zajedničkim programom u Mjesecu hrvatske knjige
I ove se godine Hrvatsko društvo pisaca i platforma 'Poetski tren' zajedničkim programom pridružuju manifestaciji Mjesec hrvatske knjige. Četirima poetskim videoradovima predstavit će se četiri knjige poezije objavljene ove godine. Autori su Maja Marchig, Vanda Petanjek, Dinko Kreho i Senko Karuza.
U multimedijalnim obradama pjesama, po jednoj iz svake knjige, sjedinjuju se vrsna govorna interpretacija, prizorna glazba i likovni radovi hrvatskih umjetnika. Svi videoradovi bit će trajno izloženi sa slobodnim pristupom na Poetski tren - YouTube, uz najavu na mrežnim i Facebook stranicama Hrvatsko Društvo Pisaca | Facebook i Kritika HDP | Facebook.
 
Program je ostvaren uz potporu Grada Zagreba.
 
Prvi video objavljen je 15. listopada kada je otvoren Mjesec hrvaske knjige. Riječ je o poetskom trenu Maje Marchig iz njezine nove knjige Spavajte u čarapama u izdanju HDP-a (Zagreb, 2022). Glazbu na stihove koje u svim videima recitira Gordana Kovačić skladao je i glazbeno producirao Carlo Zdenko Tolj, a likovne radove priložila Maja Boban.Poetski tren: Maja Marchig – Kamenčići - YouTube