Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski povijesni muzej predstavlja virtualnu izložbu 'Portret obitelji Miletić'

Hrvatski povijesni muzej predstavlja virtualnu izložbu 'Portret obitelji Miletić'
Virtualnom izložbom „Portret obitelji Miletić - izbor iz obiteljske ostavštine u fundusu Hrvatskog povijesnog muzeja“ prvi je put prezentirana ostavština plemićke obitelji Miletić.
Virtualnom izložbom „Portret obitelji Miletić - izbor iz obiteljske ostavštine u fundusu Hrvatskog povijesnog muzeja“  prvi je put prezentirana ostavština plemićke obitelji Miletić. Sačuvani predmeti pripadali su užoj obitelji Stjepana Miletića, prvog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta, njegovoj supruzi Boženi te djeci Renati i Oktavijanu.

Virtualna izložba→



Povijesno-kulturni profil Stjepana i Oktavijana Miletića dobro je poznat i njihovo je mjesto u kazališnoj i filmskoj povijesti određeno, a predmeti iz obiteljske ostavštine predstavljaju drugu stranu ogledala. Ostavština ovakve vrste prikazuje obitelj u vlastitome domu i otkriva pojedince kao roditelje, supružnike, djecu i prijatelje u svojoj svakodnevici. Odabrani predmeti, prema Miletićevim sačuvanim zapisima, brižno su čuvani generacijama u obiteljskom domu u Jurjevskoj ulici u Zagrebu te svjedoče o načinu života, stilu i težnji da se sačuva sjećanje na obiteljsku prošlost.
 
Hrvatski povijesni muzej, studeni 2023.