Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 52. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

Čak tri hrvatska filma imat će svjetske premijere u programu Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu koji se održava od 25. siječnja do 5. veljače 2023. godine. Uz to, na festivalu će se prikazati još jedan hrvatski dugometražni igrani film te dvije dugometražne igrane manjinske koprodukcije, a tu je i premijera digitalno restaurirane verzije kratkometražnog igranog filma Vatroslava Mimice iz 1963. godine.
vrijeme: 25.01.2023. - 05.02.2023.
mjesto: Nizozemska; Rotterdam
url: https://iffr.com/en

Kratkometražni eksperimentalni film 'Ingresso Animali Vivi' scenarista i redatelja Igora Grubića imat će svjetsku premijeru u Rotterdamu, u sklopu programa Short & Mid-length, koji prikazuje preko stotinu naslova iz cijeloga svijeta koji su kraći od 63 minute.
 
"Oduševljen sam da će novi kratkometražni film o pravima životinja, Ingresso Animali Vivi, imati svjetsku premijeru na uglednom i važnom festivalu u Rotterdamu. Zahvaljujem svima suradnicima i prijateljima koji su davali podršku kroz višegodišnji proces rada na ovom filmu i čestitam kolegama čiji su filmovi također ušli u festivalsku selekciju. Značajno je da će na festivalu biti prikazano nekoliko hrvatskih filmova, i da će time naša dugotrajna tradicija eksperimentalnog filma dobiti lijepu potvrdu i vidljivost," rekao je tim povodom Grubić. Više…