Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska novinarka Sara Fačko osvojila europsku nagradu Megalizzi-Niedzielski

Hrvatska novinarka Sara Fačko (27) dobitnica je europske nagrade "Megalizzi-Niedzielski" za najbolju fotografiju, izvijestio je organizator natječaja Europska komisija, a objavila Hina.
vrijeme: 12.10.2023. -
mjesto: Bruxelles
url: https://regions-and-cities.europa.eu/media/photo-competition
Nagrada je nazvana po dvojici mladih europskih novinara ubijenih u terorističkom napadu 2018. u Strasbourgu i dodijeljena je petu godinu zaredom.
Fačko je nagrađena za dokumentarnu fotografiju izvođenja radova na centru kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva "Klik" Pula. Osvojila je 52 posto od ukupno 539 glasova publike, prikupljenih putem interneta.
Europska komisija, izvršno tijelo EU-a, nagrađuje fotografije projekata koje sufinancira EU fondovima. Time nastoji povećati vidljivost te svoje politike.
Sara Fačko primila je nagradu u Bruxellesu tijekom Europskog tjedna regija i gradova, najveće konferencije posvećene EU fondovima.
Europska povjerenica Elisa Ferreira uručila joj je kipić fotografkinje, profesionalni fotoaparat i putovanje vlakom na zasad neutvrđenoj ruti u Europi.U kategorijama za pisano novinarstvo nagrade su dobile po jedna novinarka iz Bugarske i Ukrajine.

izvor/opširnije: Hina

pobjednička fotografija