Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska nastavlja razvijati i promovirati svoje kulturne rute

U kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi otvoren je Interpretacijski centar kulturno-turističke rute Putovima Frankopana i novi stalni postav Prirodoslovnoga muzeja Rijeka pod nazivom 'Divljina s pogledom na more'.
vrijeme: 21.09.2021. -
url: https://frankopani.eu/interpretacijski-centar/interpretacijski-centar-brod-kupi/
Jedan je to od ukupno osam uređenih interpretacijskih centara u sklopu istoimenog EU projekta Primorsko-goranske županije čije je uređenje sufinanciralo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, uz sredstva Europske unije, Primorsko-goranske županije i Grada Delnica. Na otvorenju je sudjelovala i izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, voditeljica Službe za pokretnu, etnografsku i nematerijalnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija Tatjana Horvatić.
Također, u Arheološkom muzeju u Zagrebu u tijeku je program „Mobility Action“ EU Interreg projekta „Virtualni arheološki krajolici Podunavlja“ koji se bavi novim načinima promocije i prezentacije dragocjene arheološke baštine, s posebnim naglaskom na arheološke krajolike, a traje do 30. rujna 2021. godine.
Program Kulturne rute Vijeća Europe pokrenut je 1987. godine s ciljem predstavljanja zajedničke kulturne baštine, boljeg razumijevanja europskog kulturnog identiteta te oblikovanja zajedničkog kulturnog prostora, promiče održivi razvoj, obrazovanje, kulturnu razmjenu, očuvanje prirodne i kulturne baštinu. Obogaćuje turističku ponudu potičući zanimanje za manje poznate destinacije čime se doprinosi lokalnom i regionalnom kulturnom, društvenom i ekonomskom razvoju.
Opširnije