Preskočite na glavni sadržaj

'Hortikultura' Silve Ćapin u konkurenciji 53. Tampere Film Festivala

Na 53. izdanju međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Tampereu (Finska), koji se održava od 8. do 12. ožujka, u međunarodni natjecateljski program uvršten je igrani film 'Hortikultura' Silve Ćapin.
vrijeme: 08.03.2023. - 12.03.2023.
mjesto: Finska
url: https://tamperefilmfestival.fi/en/

Hortikultura je satirična drama o paru (Anđelka i Vlado) koji, po dolasku u svoj apartman na moru, ostaju zatečeni zapuštenosti njihova vrta. Saznaju da je razlog tome tragedija koja je zadesila njihovu susjedu Mariju, lokalnu otočanku koja se o njihovoj oazi mira brinula izvan sezone. Unatoč razumijevanju i suosjećanju, Anđelka i Vlado su nemirni: brojevi se ne slažu, a računicu je teško zanemariti.
 
Uloge u filmu nose Vinko Kraljević, Ljiljana Bogojević i Olivera Baljak. Scenarij za film potpisuje Silva Ćapin, koja je film i režirala. Hortikulturu je producirala Rea Rajčić (Eclectica). 
 
Film je dosad prikazan na Zagreb Film Festivalu i Festivalu mediteranskog filma Split, a međunarodnu premijeru imao je krajem 2022. godine na 37. Festivalu europskog filma u francuskom Brestu, na kojem je osvojio nagradu za najbolju režiju. 
 
Međunarodno priznat festival u Tampereu jedan je od tri najveća i najstarija europska festivala posvećana kratkom metru, uz Clermont-Ferrand i Oberhausen. Međunarodni natjecateljski program ove godine broji 60 naslova iz 42 zemlje. Svečana dodjela nagrada održat će se u subotu, 11. ožujka. Više informacija o festivalu i programu nalaze se na službenoj stranici
 
Izvor: HAVC