Preskočite na glavni sadržaj

HKA: Konferencija 'Parkovi za sve'

Konferencija 'Parkovi za sve' će se održati u hibridnom obliku u petak, 25. studenoga u 11 sati, u ORIS Kuća arhitekture u Zagrebu. Konferencija je podijeljena u tri dijela – dva tematska bloka predavanja te panel diskusiju.
vrijeme: 25.11.2022. -
url: https://www.arhitekti-hka.hr/hr/

Posljednjih desetljeća tako uglavnom svjedočimo izraženim prostornim i urbanističkim degradacijama, dok se novi zeleni prostori artikuliraju samo sporadično i to najčešće kao 'konfekcijska' rješenja koja ne korespondiraju s diverzificiranim stilovima života i potrebama stanovnika grada 21. stoljeća, a niti s promijenjenim okolišnim uvjetima (klimatske promjene, gubitak bioraznolikosti…). U tom kontekstu ovu konferenciju treba shvatiti kao apel za promjenu paradigme te će se stoga propitati ustaljene prakse artikulacije zelenih prostora grada,  predložiti novi modeli za osnaživanje i unaprjeđenje njihove uloge u budućim urbanističkim planovima i strategijama, uključujući kvalitetnu  i dosljednu provedbu planskih i strateških odluka,  te zagovarati sustavno uključivanje javnosti u sve navedene procese.
 
Konferencija okuplja niz eminentnih stručnjaka iz područja arhitekture i urbanizma, krajobrazne arhitekture, sociologije, povijesti umjetnosti, kao i predstavnike lokalne vlasti kao provoditelje urbanih politika. Opširnije

PRIJAVA NA ONLINE PRAĆENJE 
 
PROGRAMSKI LETAK