Preskočite na glavni sadržaj

Hibridno radijsko-diskurzivno događanje: Kako mediji pristupaju kulturi?

​U prostoru Razreda splitskog Doma mladih u srijedu 16. kolovoza od 19 do 20 sati održava se hibridno radijsko-diskurzivno događanje pod naslovom Kako mediji pristupaju kulturi?.
vrijeme: 16.08.2023. -
mjesto: Split

Urednici i novinari community radija KLFM, Dario Dunatov i Kristina Tešija, osvrnut će se na medijsku produkciju sadržaja vezanih uz teme iz kulture i umjetnosti na primjerima lokalnih i nacionalnih medija, kako mainstream, tako i onih nezavisnih. Diskusiju će pratiti slušaonica nekih primjera produkcije radijskog sadržaja posvećenog kulturi i umjetnosti na radiju KLFM, kao i smjernice pristupanju ovim temama. Ove su smjernice namijenjene ne samo onima koji ovakav medijski sadržaj produciraju, već i onima koji ga konzumiraju.

“Koje su zamke suvremenog novinarstva? Koje su to teme koje ostaju ispod tepiha? Čije glasove imamo priliku slušati i čitati? Gdje je, naposljetku, nestala kritika umjetničke i kulturne produkcije?” – ovo su od pitanja na koje će voditelji rasprave nastojati ponuditi odgovore.

Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima i građankama, a posebno onima koji rade u medijima, kao i onima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama i koji imaju priliku i dužnost uputiti mlade na kvalitetan medijski sadržaj, ali ih i osposobiti za kritički pistup istom.

Događanje je organizirano u suradnji s udrugom Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, a održava u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

FB-događanje