Preskočite na glavni sadržaj

HAVC-ova kampanja 'Otkrij naš novi film': 'Slatka Simona '

HAVC-ova kampanja 'Otkrij naš novi film': 'Slatka Simona '
U sklopu kampanje Hrvatskog audiovizualnog centra 'Otkrij naš novi film', pokrenut je serijal kratkih video intervjua kojima se nastoji publici približiti filmske stvaraoce iza i ispred kamere, čiji se radovi prikazuju u hrvatskim kinima. U novom videu, redatelj i scenarist Igor Mirković te glumci Toma Medvešek i Jerko Marčić pričaju o filmu 'Slatka Simona' koji se trenutno prikazuje u kinima diljem zemlje. 
"Nekoliko glavnih junaka povezuje lik virtualne zavodnice Slatke Simone, oni komuniciraju preko nje, a zapravo ne znaju tko je s jedne strane, a tko s druge strane. Unatoč tome, oni jedni drugima otkrivaju svoje najdublje tajne," otkriva o radnji filma redatelj i scenarist Igor Mirković, kojem je Slatka Simona drugi dugometražni igrani naslov. 
 
Potpuno drugačiji od njegovog igranog prvijenca, romantične drame, Noćni brodoviSlatka Simona više sliči trileru, iako je okosnica filma također ljubav. 
 
"Meni je ideja pala na pamet kada sam upoznao čovjeka koji je stvarno radio na takvim poslovima, gdje je pisao poruke za seks chat. Meni se to činilo kao neka priča o našem vremenu, te kao intrigantna mogućnost da se napravi triler," kaže Mirković. 
 
Autor ističe da je Slatka Simona posebna po tome što se radi o ansambl filmu, a većinu glumaca dobilo je svoje prve veće uloge u dugometražnom igranom filmu. Uz glumice Maju Jurić i Tinu Keserović, koje, smatra Mirković, nose veliki teret filma, "nova" lica velikog platna su i Toma Medvešek i Jerko Marčić. 
 
Toma je u filmu utjelovio Zelenog, djelatnika seks chata koji se pod identitetom izmišljene "slatke Simone" dopisivao s Bobom, kojeg glumi Marčić. 
 
"Zeleni i ja imamo puno sličnosti. On je isto nonšalantan, lako se zaljubi i puno vjere ulaže u svoju djevojku. No, malo je zaglibio u kockanju, a takve prijatelje imam i ja oko sebe, pa mi je bilo super to iskusiti preko ovog lika," kaže o svojoj ulozi Medvešek. 
 
"Bilo mi je super da se zovem Bobo, kao Bobo Jelčić, s kojim sam proveo jako puno vremena u životu i u kazalištu. Zanimalo me kako je to nositi ime Bobo," našalio se Marčić, kojem je proces snimanja, zbog prirode njegove uloge, bio jako "samotan".
 
"Bio sam puno s Majom Jurić, no ona je izmišljotina, cijelo vrijeme imaš taj filing da je s tobom, ali nje zapravo nema. Lik Bobe ima ženu koja mu je mama, ali s njom spava, ima sina koji mu je frend, ali mu je sin. To je nekakav svijet koji te ostavlja potpuno usamljenim," komentira glumac. 
 
Koje sve tajne skriva film, njegovi likovi i priča, saznajte u ovom videu. 


 
Sve prethodne video intervjue možete pogledati na HAVC-ovom YouTube kanalu
 
Izvor: HAVC