Preskočite na glavni sadržaj

HAVC: Otkrij 'Sedmo nebo' uz Jasnut Nanut, Ivu Mihalić i Ivu Jerković Oreški

HAVC: Otkrij 'Sedmo nebo' uz Jasnut Nanut, Ivu Mihalić i Ivu Jerković Oreški
U nastavku kampanje Hrvatskog audiovizualnog centra 'Otkrij naš novi film' započete prošle godine, pokrenut je serijal kratkih video intervjua kojima se nastoji publici približiti filmske stvaraoce iza i ispred kamere, čiji se radovi ove jeseni i zime prikazuju u hrvatskim kinima. U novom videu, redateljica Jasna Nanut i glumice Iva Mihalić i Iva Jerković Oreški pričaju o filmu 'Sedmo nebo' koji se trenutno prikazuje u kinima diljem zemlje.  
"Sedmo nebo je komedija o muškarcu koji se ne usudi reći ženi da se zaljubio u drugu, pa se sve više zapetljava u vlastite laži," opisuje svoj dugometražni igrani prvijenac redateljica Jasna Nanut, koja je na scenariju radila, kaže, pet godina. Završila ga je uz pomoć Hrvoja Osvadića, koji je ujedno i producent filma. 
 
"Ja sam se pri tome nekoliko puta zaglavila jer sam bila toliko 'unutra' da više nisam vidjela svijetlo na kraju tunela i onda smo, nekako spontano, Hrvoje i ja počeli na scenariju raditi zajedno," govori Nanut koja je, otkriva, htjela ispričati priču o krizi srednjih godina, i to iz perspektive muškarca.
 
"Svi me pitaju zašto mi je glavni lik muškarac, a ne žena. Ja na to odgovaram protupitanjem - 'a zašto ne bi bio?'. Meni je to bilo zanimljivo zato što su mi ženske dileme i mehanizmi rješavanja poznatiji, pa mi je bavit se muškarcem bio veći izazov," kaže redateljica. 
 
Njen film, Sedmo nebo, nedavno je otvorio Zagreb Film Festival, a u hrvatskim kinima prikazuje se od 9. studenog.
 
Glavnu ulogu Nine Radmana u filmu nosi Krešimir Mikić, a njegovu dugogodišnju suprugu Kseniju glumi Iva Mihalić. 
 
"Ksenija je prevoditeljica, majka dvoje djece, u braku već 20 godina, sad sretnom ili nesretnom - to će nam reći film. To je žena koja je navikla rješavati probleme, ona je tihi egzekutor," opisuje svoj lik Mihalić. 
 
Druga žena u Nininom životu je Tamara, koju je utjelovila Iva Jerković Oreški. 
 
"Tamara je mlada, slobodna žena koja se bavi plesom i želi uspjeti u tome. Ona nastoji da taj muškarac (Nino) preuzme odgovornost za svoje postupke," kaže o svom liku Jerković Oreški. 
 
Uz glavne glumce Krešimira Mikića, Ive Mihalić i Ive Jerković Oreški, u sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.
 
Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu, a nastao je u produkciji Petnaeste umjetnosti te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 
 
Kako je film nastao, koji su se duhoviti elementi filma istaknuli glumicama i više detalja pronađite u novom videu na HAVC-ovom YouTube kanalu
 
Izvor: HAVC