Preskočite na glavni sadržaj

Grožnjan – omiljeno mjesto susreta mladih iz cijeloga svijeta

Grožnjan i ovo ljeto postaje najomiljenija destinacija koja okuplja mlade umjetnike i njihove mentore iz cijeloga svijeta u okrilju Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži, a u koncertima i produkcijama uživa i mnogobrojna publika. 
vrijeme: 30.06.2022. -
mjesto: Grožnjan
url: https://www.hgm.hr/

Prva atraktivna večernja prezentacija otvorena za publiku održat će se na terasi Belvedere 30. lipnja s početkom u 18 sati kada će polaznici seminara Plesno kazalište za djecu i mladež prezentirati nove plesne tehnike koje su usvojili uz stručno vodstvo Dese Virant, Marije Matković, Branka Bankovića i Ide Jolić. Bitno je naglasiti kako je plesna pedagogija i koreografija za djecu i mlade više od 30 godina dio programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži.

Kreativna grožnjanska ljetna jazz vibra

Programi koji se svake godine s nestrpljenjem čekaju povezani su s jazz vibrom koju je u Grožnjan unio naš Boško Petrović, svjetska jazz legenda zbog koje i danas u Hrvatsku dolaze najbolji svjetski jazz glazbenici.
Ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži, festival Jazz is Back! BP, JM Svjetski jazz orkestar i Croatia drum camp su programi koji će se održati od 13. do 27. srpnja.
Ljetna jazz škola i festival čine cjelinu, i u više od dvadeset godina postojanja gotovo je svaki hrvatski jazz glazbenik bio dio grožnjanske scene ili su se u Grožnjanu odlučili da će njihov život biti jazz. Festival Jazz is Back! BP započet će 14. srpnja posvetom Bošku uz nastup njegovih prijatelja Primoža Grašića, Maria Mavrina, Vida  Jamnika, Blaža Jurjevčića i Tijana Grašića. Nastavit će se koncertima svjetskih jazz zvijezda i polaznika programa. Grožnjan će ove godine u sklopu Festivala ugostiti međunarodne glazbenike Jima Rotondia, Dicka Oattsa, Jona Boutelliera, Garya Smulyana, Andrea Pozza, Aldoa Zuninoa, Bernda Reitera uz stalni postav Groznjan All Starsa u sastavu Luis Bonille, Alex Sipiagina, Elvisa Penave, John Rileya, Lee Lovrenčić, Joea Kapolovitza, Gorana Rukavine, Marka Lazarića Karlheinz Miklina i Famoaudou don Moyea. U program su uvrštene i lokalne i regionalne zvijezde poput Amire Medunjanin i Ante Gele, Borne Šercera i Lada, te Zdenka Kovačiček i Green House Band. Predstaviti će se publici i Sterpin-Kolarević kvartet te Edi East Trance Blues.