Preskočite na glavni sadržaj

Green Moves EU Music

Green Moves EU Music
Kultura ima snažnu ulogu postizanju zelenijeg europskog društva. U skladu s Europskim zelenim planom kao nacrtom za održivi rast, ozelenjivanje je postavljeno kao jedan od transverzalnih prioriteta europske potpore. Za razdoblje 2021. – 2027. čak 30 % proračuna Unije namijenjeno je potpori klimatskim ciljevima. Stoga Hrvatski Desk Kreativna Europa-ured Kultura pri Ministarstvu kulture i medija, zajedno s partnerima, organizira niz aktivnosti pod zajedničkim nazivom GREEN MOVES EU MUSIC – Glazba za zeleniju Europu.
vrijeme: 14.09.2023. - 17.09.2023.
mjesto: Šibenik
url: https://deskkultura.hr/

U tom smislu, u sklopu Festivala SHIP koji se održava u Šibeniku od 14. do 17. rujna 2023. godine u organizaciji Ureda za izvoz glazbe – We Move Music Croatia, Desk Kreativne Europe – Kultura sudjeluje s četiri različite aktivnosti: okruglim stolom, događanjem umrežavanja, informativnim štandom i prezentacijom. Događaje suorganiziraju Deskovi Kreativne Europe iz Hrvatske, Češke, Francuske, Mađarske, Slovenije i Portugala, zajedno s hrvatskom nacionalnom kontakt točkom za program Građani, jednakost, prava i vrijednosti i Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, te Francuskim institutom u Zagrebu.
 
Okrugli stol Glazba za zeleniju Europu - GREEN MOVES EU MUSIC
Glavno pitanje ovog okruglog stola glasi: Kako glazbeni sektor može doprinijeti Europskom zeleni plan i koja je uloga glazbenih projekata u borbi protiv klimatskih promjena? Panelisti će podijeliti prakse i znanja koja potiču glazbenu industriju da doprinesu ostvarenju zelenijeg društva. Dođite i inspirirajte se kako dobiti podršku na europskoj razini za svoje projekte i kako usvojiti okolišno održive prakse!
 
Prezentacija dviju europskih mreža za glazbu: EEnlarge Europe & Live DMA
Predstavnice dviju europskih mreža prostora za glazbena događanja govorit će o važnosti i prednostima suradnje unutar glazbenog sektora: od razmjene resursa i promišljanja projekata do snažnijeg zagovaranja podrške i priznanja prostora za glazbenu izvedbu. Dođite i otkrijte kakve konkretne prednosti suradnja donosi lokalnoj i međunarodnoj glazbenoj sceni!
 
Umrežavanje profesionalaca
Ovaj događaj organiziran je za glazbene profesionalce, kreatore politika i kreativce. Uz zvukove kitova koje će Inner Child in situ predstaviti kroz DJ set, prisutni će biti potaknuti na razgovor o mogućnostima na koje kroz glazbu možemo doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena.
Sara Nikšić a.k.a. Inner Child je biologinja mora, glazbenica, bioakustičarka i edukatorica. Uz studij ekologije mora i zaštite prirode, završila je glazbenu školu i razne tečajeve produkcije elektronske glazbe. Preko njezine izdavačke kuće Inner Child Music izdano je nekoliko samostalnih albuma i kompilacija na kojima je surađivala s nekim od najboljih svjetskih produkcija elektroničke glazbe spajajući pomorske zvukove s elektroničkom glazbom.
 
Kreativni građanski kutak – info štand
Kreativni građanski kutak je mjesto za upoznavanje, umrežavanje i učenje o mogućnostima financiranja na razini Europske unije. Svi su pozvani da se informiraju, prikupe ideje i ostvare potencijalna partnerstva. To je info štand, dobrodošli ste da nam se pridružite i saznate više o mogućnostima koje vam mogu ponuditi programi Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Kreativna Europa i druge sheme financiranja.