Preskočite na glavni sadržaj

Gradska radionica u Puli ugošćuje Slobodana Rupića

Gradska radionica u Puli najavljuje umjetničku večer uz slike, skulpture, poeziju i šansone Slobodana Rupića koja će se održati u petak, 5. kolovoza 2022. u 21 sat, u vrtnom prostoru na Stoji.
vrijeme: 05.08.2022. -
mjesto: Pula
url: http://www.gradska-radionica.hr/

Slobodan Rupić rođen je u Puli, po zanimanju kineziolog, a po pozivu multimedijalni umjetnik, slikar, skulptor, pjesnik i kantautor.
Kao slikar ističe se posebnošću, jer spaja štafelaj i arhitekturu, nudeći neki novi kubizam – reljefno slikarstvo. Pritom koristi predmete, materijale što je priroda podarila, neovisno jesu li od kamena, drveta, stakla... Jedna uspješnica bi mogla biti LUCIJA. I to bi moglo biti sasvim dovoljno za jedan umjetnički kredo, ali ne, on je i skulptor, koji spaja različite materijale i oblike u neke nove forme obojene mediteranskim koloritom. Njegov GALEB U LETU može biti trajni simbol Istarskog poluotoka, i to bi moglo biti sasvim dovoljno, ali nije, on je pjesnik koji se predstavlja knjigom Šansoneta od kamena cvijeta, pjesnik ulice i snova, s vrlo uspješnim pjesničkim uzletima, ali to nije sve, Rupić je i kantautor, prepoznat sa svojom protestnom pjesmom Strašno je biti taj. 
Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.