Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanja predstave 'Othello'

Predstava 'Othello', koja je premijerno izvedena na Brijunima u sklopu Ulyssesove 23. sezone, bit će 18. i 19. rujna odigrana u Sarajevu, a zatim u listopadu u Skopju i prosincu u Beogradu. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Ulysses i Sarajevskog ratnog teatra SART.
vrijeme: 18.09.2023. -
mjesto: Sarajevo / Skopje /Beograd
url: https://www.ulysses.hr/

Uoči izvedbe u Sarajevu redateljica Oksana Dmitriieva iz Ukrajine je rekla da je za nju ovaj projekt više od same predstave. ”Kroz nju se pokušava govoriti o ljudima i ljudskom iskustvu iz vremena rata, a surovi rat u Ukrajini još traje. Cijeli kreativni tim iz Ukrajine koji je sudjelovao u pripremi Shakespearovog ”Othella” u Hrvatskoj i BiH zahvalan je na podršci koju su dobili”.
 
Glumac Ermin Bravo najavljujući predstavu u Sarajevu kaže da je odlično primljena na Brijunima i od publike i od kritike, a bez obzira što govori o ratu i periodu poslije rata sama predstava nije mračna. Albanu Ukaju je proces rada na predstavi bio jedan od najljepših u kojem je sudjelovao. ”Ostat će mi dugo u sjećanju sve što se zbivalo oko “Othella” i zbog partnerske igre, discipline i temeljnog istraživanja Shakespeara čiji je tekst i nakon gotovo 500 godina od kada je napisan i dalje aktualan, te dokazuje kako se ljudska priroda i dalje nije bitno promijenila”, kaže Ukaj.