Preskočite na glavni sadržaj

Gospić manifestacijom 'Tesla - Power of Lights' obilježava izumiteljev 167. rođendan

Trodnevna manifestacija 'Tesla - Power of Lights' počinje u subotu, 8. srpnja, u Gospiću u povodu 167. rođendana slavnog izumitelja Nikole Tesle, a program uključuje predstavu 'Tesla', kao i okrugli stol, svjetlosne instalacije, koncerte i utrke.
vrijeme: 08.07.2023. - 10.07.2023.
mjesto: Gospić
url: https://visitgospic.com/hr/tesla-power-of-lights-3/

Publiku će u subotu u edukativnu šetnju Gospićem voditi kostimirani Tesla i upoznati je s Teslinim životom i radom, a uslijedit će dječja predstava “Krijesnice” sa svjetlosnim efektima te navečer radionica i koncert mladih lokalnih umjetnika u atriju gospićkog KIC-a.
 
U nedjelju navečer kreće četvrto izdanje noćnih utrka "Lika Night Run", Atletskog kluba Velebit, a tijekom zabave glazbene grupe Dalmatino bit će održana interaktivna igra svjetla, uključujući lasersku harfu i laser show.
 
Okrugli stol na temu “Tesla - čovjek ljudskih osobina” bit će održan u ponedjeljak u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, gdje će posjetitelji uz besplatan ulaz moći razgledati muzejski postav s najvažnijim izumima. Program uključuje i igranje karambol biljara s Teslom.
 
Program završava u Gospiću (KIC) glazbeno scenskom predstavom “Tesla” Udruge Nikola Tesla Network, u izvedbi glazbenika i fizičara Janeza Dovča koji uz pomoć neobičnih glazbenih instrumenata i tehničkih naprava poput Tesline zavojnice i laserske harfe Teslu predstavlja kao znanstvenika i izumitelja, ali i sveobuhvatnog umjetnika.
 
Dovč je autor koncepta, glazbe i izvedbe, redatelj je Marko Bratuš dok scenarij potpisuju Ana T. Kus i Janez Dovč. Pripovjedač će biti Gregor Budal, a glas Nikoli Tesli daje Tomaž Gubešnek. Osim u Gospiću, predstava će u narednim danima biti održana i u Zagrebu, Karlovcu i Šibeniku.
 
Organizatori manifestacije “Tesla - Power of Lights” su Grad Gospić i Turistička zajednica Gospić koji publiku pozivaju i na druga srpanjska događanja kao što su  kazališne predstave, biciklijada i koncerti. (Hina)