Preskočite na glavni sadržaj

Gordana Špoljar-Andrašić: 'Green and the space between'

Gordana Špoljar-Andrašić: 'Green and the space between'
Samostalna umjetnica Gordana Špoljar-Andrašić predstavlja novopokrenutu mrežnu stranicu i svoj najnoviji projekt - 'Green and the space between'.
Mrežna stranica donosi pregled autoričinih dosadašnjih ostvarenja i odabrane izložbene projekte, s naglaskom na najnoviji ciklus „Green and the space between“ u kojem umjetnica bilježi dnevne mikrosituacije, prirodni svijet zelenila (lišća) i malih bića (kukaca) koji nas okružuju. Autorica upija život oko nas, neprekinuto kretanje i neprestanu obnovu života potencirajući to i kružnom formom radova. Radovima upozorava i na antropocentrizam kao karakteristiku današnjeg odnosa prema zemlji i prirodi, na narušavanje tog dijaloga, kao i na sve veću neravnotežu između čovjeka i prirode. Svojim pomalo utopijskim prikazom pokušava osvijestiti težinu nastalog rascjepa i barem djelomično vratiti izgubljeni balans.

Mrežnom stranicom publici je dostupan i olakšan pogled na autoričin opus, publika se na jednom mjestu može upoznati s njezinim radovima, omogućena je promocija novih radova, što će u konačnici poboljšati autoričinu vidljivost na cjelokupnoj umjetničkoj sceni. Publika će mrežnim putem lakše moći pratiti sadašnje, ali i buduće događaje ili izložbe kojima će se stranica nadograđivati.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.​