Preskočite na glavni sadržaj

Goethe-Institut Kroatien od ponedjeljak na novoj lokaciji

Netom prije pedesete obljetnice kontinuiranog rada u Hrvatskoj Goethe-Institut Kroatien ponovno otvara svoja vrata i to na novoj adresi u Olimp centru u Zadarskoj 80, u Zagrebu. 
vrijeme: 27.06.2022. -
mjesto: Zagreb, Zadarska 80
url: https://www.goethe.de/ins/hr/hr/index.html
Knjižnica Goethe-Instituta koja se od ponedjeljka, 27.6. ponovno otvara na novoj adresi u Zadarskoj 80 u svom će se programu fokusirati na usavršavanje knjižničara u području medijske pedagogije, regionalnom projektu na temu zajedničkih dobara, poticanje prevodilaštva i održivog načina života, širenje i učvršćivanje suradnje s knjižnicama, izdavačima, nevladinim organizacijama i rad na novom konceptu knjižnice kao mjestu za susrete, kreativnost, inovacije i kulturu. U stalnu ponudu knjižnice spada i e-knjižnica, čije je korištenje besplatno, a dostupna je 24 sata dnevno.
 
Goethe-Institut kao kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke koja djeluje u 98 zemalja diljem svijeta u okviru svog jezičnog rada nudi tečajeve, radionice i seminare za nastavnike njemačkog kao stranog jezika te opširan program ispita. Tijekom ljeta održavaju se jezični kampovi za djecu i mlade u Zagrebu i Crikvenici, uz radionice poetry slama, kreativnog pisanja, improvizacijskog kazališta i songwritinga.
 
Odjel za kulturu je ove godine usredotočen na projekte koji podupiru rad mladih dramatičara čiji će tekstovi sljedeće godine biti prezentirani u Oberhausenu, program radionica Media Incubator za usavršavanje mlađih novinara i novinarki zainteresiranih za teme društvene nejednakosti i terenski rad na području Istočne Slavonije, te niz događanja u Vukovaru i Osijeku koji tematiziraju radnička prava, konzum i održivost u modnoj industriji.
 
Strateške ciljeve naših budućih aktivnosti čine mobilnost i migracija, razmjena i kreativnost, globalno učenje te održivost. Jačamo ujedinjenu Europu u kulturnoj raznolikosti. Naš trajni doprinos 30. godišnjici diplomatskih odnosa između Njemačke i Hrvatske: novi, moderniji Goethe Institut za Hrvatsku.

https://www.goethe.de/ins/hr/hr/