Preskočite na glavni sadržaj

Godišnja skupština Društva hrvatskih književnih prevodilaca i dodjela nagrada 'Josip Tabak'

Godišnja skupština Društva hrvatskih književnih prevodilaca održat će se u petak, 1. listopada, u 18 sati, u kazalištu Mala scena, a u sklopu skupštine će biti uručene nagrade za najbolje prijevode u protekloj godini te nagrada za životno djelo.
vrijeme: 01.10.2021. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.dhkp.hr/

Dodjela nagrada održat će se u 19.00 sati nakon radnog dijela Skupštine.
 
Dobitnica nagrade "Josip Tabak" za životno djelo je Irena Lukšić, izuzetno cijenjena i nagrađivana prevoditeljica s ruskog jezika, zahvaljujući kojoj hrvatski čitatelji mogu uživati u vrhunskim prijevodima vrijednih ruskih autora.
 
Vanda Mikšić dobitnica je godišnje nagrade za prijevod poezije Césairea Aiméa, 'Bilježnica povratka u zavičaj' (Fotopoetika).
 
Lara Hölbling-Matković je dobitnica godišnje nagrade za prijevod dječje književnosti, Roald Dahl - 'Fantastični gospodin Lisac' (Znanje).
 
Dobitnica godišnje nagrade za prijevod proznoga djela je Željka Somun za prijevod Jean-Baptiste del Amo - 'Carstva životinja' (OceanMore).
 
Dobitnik nagrade za prijevod publicistike je Marko Gregurić za prijevod Antoine Compagnon - 'Antimodernisti. Od Josepha de Maistrea do Rolanda Barthesa' (Matica hrvatska).