Preskočite na glavni sadržaj

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata gostuje u Zadru

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. postavljena je od 22. rujna do 4. listopada 2021. u Gradskoj loži u Zadru.
vrijeme: 22.09.2021. - 04.10.2021.
Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku.
Nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
Nagradu „Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. dobili su Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140 i IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI/ Krunoslav Ivanišin, Lulzim Kabashi i Iva Ivas zaVillu u pogledu u Dubrovniku.
Nagrada „Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dodijeljena je Vjekoslavu Gašparoviću za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim... - Holokaust u Hrvatskoj 1941. - 1945. / Zadnje odredište Auschwitz".
Nagrada „Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. dodijeljena je Jeleni Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel - novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika" i Tamari Bjažić Klarin za knjigu „Za novi, ljepši Zagreb!" - Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. - 1941.". Opširnije